15 Vlokken

Filteren
X
Filteren
Soort > Gewicht >
Lees meer

Op zoek naar vlokken voor uw bierrecepten? Of het nu gaat om de tarwevlokken of de havervlokken, bij Brouwspullen.nl wordt het selecteren van de geschikte mout heel eenvoudig gemaakt. Kies de correcte vlokken op basis van het type of de hoeveelheid. Bij Brouwspullen.nl heb je de keuze uit 15 vlokken.

Brewferm Tarwevlokken 25kg Brewferm Tarwevlokken 25kg € 26.99Bestellen
Brewferm Rijstvlokken 20kg Brewferm Rijstvlokken 20kg € 29.95Bestellen
Brewferm Maisvlokken 20kg Brewferm Maisvlokken 20kg € 31.99Bestellen
Brewferm Havervlokken 25kg Brewferm Havervlokken 25kg € 34.25Bestellen
Brewferm Gerstvlokken 25kg Brewferm Gerstvlokken 25kg € 35.50Bestellen
Brewferm Tarwevlokken 5kg Brewferm Tarwevlokken 5kg € 5.60Bestellen
Brewferm Tarwevlokken 1kg Brewferm Tarwevlokken 1kg € 3.25Bestellen
Brewferm Rijstvlokken 5kg Brewferm Rijstvlokken 5kg € 13.99Bestellen
Brewferm Rijstvlokken 1kg Brewferm Rijstvlokken 1kg € 4.99Bestellen
Brewferm Maisvlokken 5kg Brewferm Maisvlokken 5kg € 9.40Bestellen
Brewferm Maisvlokken 1kg Brewferm Maisvlokken 1kg € 3.89Bestellen
Brewferm Havervlokken 1kg Brewferm Havervlokken 1kg € 3.93Bestellen

De beste vlokken om zelf bier te brouwen

Naast ongemoute granen worden tijdens het zelf brouwen van bier, ook zogenaamde vlokken gebruikt tijdens het maischen. Deze vlokken zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er vlokken die gemaakt worden van ongemoute granen, denk hierbij aan haver-, tarwe- of gerstvlokken. Daarnaast zijn er vlokken die van maisch of rijst worden gemaakt. Ze hebben allemaal een ander specifiek doel, maar hebben allemaal invloed op de smaak en kleur van het gebrouwen bier.

Veel gestelde vragen over vlokken per onderwerp


Soort

Waarom gerstvlokken gebruiken bij het zelf brouwen van bier?

Gerstvlokken hebben met name een zeer positieve uitwerking op de schuimkraag van het gebrouwen bier. De schuimkraag zal hoger en steviger worden van de gebruikte Gerstvlokken. Daarnaast geven Gerstvlokken ook meer body aan het bier en de unieke graansmaak komt extra naar voren.

Bekijk ze hier
Waarom havervlokken gebruiken bij het zelf brouwen van bier?

Havervlokken worden met name gebruikt om het bier meer body te geven, de bieren krijgen zo een zogenaamd vettiger smaakprofiel. Ook komt de typische graansmaak beter naar voren.

Bekijk ze hier
Waarom maisvlokken gebruiken bij het zelf brouwen van bier?

Maisvlokken maken net als rijstvlokken, het bier droger van smaak. Hierdoor komen de hopsmaken in deze bieren beter tot hun recht. Ook de kleur van hete bier wordt beinvloed door Maisvlokken, het levert een bier op dat lichter van kleur is.

Bekijk ze hier
Waarom rijstvlokken gebruiken bij het zelf brouwen van bier?

Omdat Rijstvlokken minder eiwitten in zich hebben, dan de vlokken die gemaakt zijn van ongemoute granen, maken ze het bier droger van smaak. Hierdoor komen de hopsmaken in deze bieren beter tot hun recht. Ook de kleur van hete bier wordt beinvloed door Rijstvlokken, het levert een bier op dat lichter van kleur is.

Bekijk ze hier
Waarom tarwevlokken gebruiken bij het zelf brouwen van bier?

Tarwevlokken hebben met name een zeer positieve uitwerking op de schuimkraag van het gebrouwen bier. De schuimkraag zal hoger en steviger worden van de gebruikte Tarwevlokken. Daarnaast geven Tarwevlokken ook meer body aan het bier.

Bekijk ze hier