Vienna Mout 7-10 EBC 5kg van Viking Malt is een Weense mout, zoals je in de naam aan het woord Vienna wel kunt terugvinden.
Vienna Mout 7-10 EBC 5kg is een basismout, deze mouten hebben allen een lage EBC, wat staat voor een lichtere kleur. Een basismout, zou je het tot 100% van je stort kunnen gebruiken, wat betekent dat dit het enige mout in je recept zou kunnen zijn.
Vienna mout ook wel Weens mout genoemd is een basismout, en kan dus net als andere basismouten tot 100% van de stort worden gebruikt. In de praktijk zul je dat bij de meeste bieren niet doen, en ga je spelen en aanvullen met andere moutsoorten.
Vienna Mout 7-10 EBC 5kg is geëest zijn op een lage temperatuur, iets hoger dan bij pilsmouten, zodat de meeste enzymen intact zijn gebleven, maar ze minder activiteit vertonen dan bij die van pilsmouten. Weens mout geeft een subtiele smaak, die zoetigheid, moutigheid en een vleugje karamel tentoon spreidt. Vienna Mout 7-10 EBC 5kg van Viking Malt levert een bier met een mooie goude kleurm een goede body en volle smaak.
Vienna Mout 7-10 EBC 5kg is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Weense biersoort, namelijk Weense lager. Dit bier staat bekend om zijn diepgouden kleur en moutige smaak. Alle Weense bieren worden in grote glazen van een liter geserveerd.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Vienna Mout 7-10 EBC 5kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Vienna Mout 7-10 EBC 5kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.