Viking Malt Tarwemout 3.5-6.5 EBC 25kg is een tarwemout, voor de productie is tarwe gebruikt van hoogwaardige kwaliteit, en tarwesoorten die alleen geschikt zijn om te brouwen. In het moutproces wordt de mout gedroogd op een temperatuur van 72-80 °C, dit verschilt niet zo veel van het moutproces van gewone pilsmout.
Tarwemout 3.5-6.5 EBC 25kg kan logischerwijs met name gebruikt worden voor het brouwen van tarwebieren, maar ook voor smaakversterking en het verstevigen van de schuimkraag in lagerbieren is Tarwemout 3.5-6.5 EBC 25kg uitermate geschikt.
Voor tarwebieren gebruik je tot 50% van de stort, en voor lagers ongeveer 20 procent. Tarwe bevat veel meer eiwitten dan gerst, waardoor de schuimkraag steviger is en langer blijft staan. Dit noemt met schuimhoudbaarheid. Tarwemout heeft geen kaf, in tegenstelling tot gerstemout, het filteren van tarwebieren is dan ook vaak wat moeilijker.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Tarwemout 3.5-6.5 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Tarwemout 3.5-6.5 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.