Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg van Viking Malt wordt gemaakt uit hoogwaardige rogge en bevat dus ook gluten. Het mouten verschilt niet echt van het mouten van bijvoorbeeld pilsmout. De eindtemperatuur van het mouten is maximaal 80°C. Rogge is een specifieke smaak en kan worden toegepast in roggebieren, maar ook ales en lagers laten dit toe.
Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg geeft naast de specifieke smaak ook een mooie gouden kleur aan het bier. Dosering tijdens de stort moet onder de 7 procent blijven, anders gaat het overheersen en kunnen er problemen ontstaan, zoals wordtscheidingsproblemen.
Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg is een roggemout, roggemout kan zorgen voor een prettige kruidigheid en broodachtige smaak in het bier, daarnaast kan het de afdronk wat droog maken. Dit alles in het geval als er ergens tussen de 10% en 20 % van de stort roggemout wordt gebruikt.
Gebruik je meer Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg dan zal de kruidigheid veel steviger zijn en erg overheersend. Het bier is veel voller van smaak en bijna hartig te noemen. Het komt qua smaak wellicht in de buurt van roggebrood. Als je niet van roggebrood houd, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je bier gebrouwen met Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg ook niet lekker vindt.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Roggemout (Rye Malt) 4-10 EBC 1kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.