Roggemout 4-10 EBC 25kg van Weyermann is een roggemout. Je kunt het als basismout gebruiken, maar dan moet je wel van de roggesmaak en -geur houden, aangezien die erg overheersend is.
Roggemout 4-10 EBC 25kg is een roggemout, roggemout kan zorgen voor een prettige kruidigheid en broodachtige smaak in het bier, daarnaast kan het de afdronk wat droog maken. Dit alles in het geval als er ergens tussen de 10% en 20 % van de stort roggemout wordt gebruikt.
Gebruik je meer Roggemout 4-10 EBC 25kg dan zal de kruidigheid veel steviger zijn en erg overheersend. Het bier is veel voller van smaak en bijna hartig te noemen. Het komt qua smaak wellicht in de buurt van roggebrood. Als je niet van roggebrood houd, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je bier gebrouwen met Roggemout 4-10 EBC 25kg ook niet lekker vindt.
Roggemout 4-10 EBC 25kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Roggemout 4-10 EBC 25kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.