Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg is een aromamout van Viking Malt, het geeft een mooie donkere rode kleur aan de bieren en een mooi moutig aroma, daarnaast een bitter moutige smaak, maar ook noten en de geroosterde facetten komen naar voren. Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg wordt veel gebruikt in donkere bieren.
Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg wordt geproduceerd door het uitvoeren van een zeer gecontroleerde Maillard reactie, waardoor smaak en aroma gegarandeerd zijn. De hoge eesttemperaturen zetten de melanoidinen om in aminozuren en koolhydraten.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg valt onder de geroosterde mouten, ook wel roostmouten genoemd. Deze mouten zijn donker tot zeer donker gekleurd. Ze hebben een hoge EBC waarde. Vanwege de kleur, worden ze vaak gebruikt voor het brouwen van donkere bieren. Denk hierbij aan stout en de verschillende abdijbieren. Qua smaak bepaalt de dosis (percentage van de totale storting) of het een nootachtige of geroosterde smaak geeft aan het bier. Gebruik Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg in een kleine dosis, maximaal 5% van de totale storting.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Red Ale Mout 60-80 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.