Viking Malt Red Active Mout 30-40 EBC 25kg is een gerstemout, met unieke kenmerken. Onstaan door gebruik van een zeer complex moutproces, waarbij in de laatste fase van het drogen van de mout, het zogenaamde afeesten, een temperatuur van meer den 100 °C wordt bereikt. Ook de gerstvariëteit van de Red Active Mout 30-40 EBC 25kg is speciaal, wat uiteindelijk zorgt voor een pure, zuivere smaak, die langdurig aanhoudt. De smaak van Red Active Mout 30-40 EBC 25kg heeft tonen van noten en mout en de kleur heeft roodachtige tinten, welke niet verdunt hoeft te worden met andere blekere mouten.
Viking Malt heeft gezorgd voor een mout welke zeer geschikt is voor het brouwen van donkere lagers, ale bieren, bockbieren en de bekende festivalbieren.
Red Active Mout 30-40 EBC 25kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Red Active Mout 30-40 EBC 25kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.
Red Active Mout 30-40 EBC 25kg is een gerstemout van Viking Malt. Bij Viking Malt in Finland worden deze gerstemouten, direct door de boerderijen in de omgeving, rechtstreeks aan de mouterij geleverd. Omdat deze boerderijen allemaal in een straal van 50km van de mouterij van Viking Malt liggen, en ook nog eens eigen droogapparatuur hebben, is Red Active Mout 30-40 EBC 25kg direct na de oogst gedroogd, wat er voor zorgt dat het vochtgehalte bij opslag zeer laag is (minder dan 14%). Dit zorgt er voor dat Red Active Mout 30-40 EBC 25kg na enkele jaren nog zeer vitaal is, en het gebruik ervan nog veilig is.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Red Active Mout 30-40 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Red Active Mout 30-40 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.