Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg is een organische pilsmout van Viking Malt, geproduceerd door gebruik van tweerijige zomergerst. Een gelijkmatige en homogene kieming, wordt bewerkstelligd doordat Viking Malt de juiste kiemomstandigheden creëert.
Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg wordt afgeest op 80-85 °C, waardoor nootachtige, moutige en zoete toetsen in de smaak naar voren komen. In principe te gebruiken als basismout voor alle biersoort.
Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg is een basismout, deze mouten hebben allen een lage EBC, wat staat voor een lichtere kleur. Een basismout, zou je het tot 100% van je stort kunnen gebruiken, wat betekent dat dit het enige mout in je recept zou kunnen zijn.
Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg is een gerstemout van Viking Malt. Bij Viking Malt in Finland worden deze gerstemouten, direct door de boerderijen in de omgeving, rechtstreeks aan de mouterij geleverd. Omdat deze boerderijen allemaal in een straal van 50km van de mouterij van Viking Malt liggen, en ook nog eens eigen droogapparatuur hebben, is Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg direct na de oogst gedroogd, wat er voor zorgt dat het vochtgehalte bij opslag zeer laag is (minder dan 14%). Dit zorgt er voor dat Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg na enkele jaren nog zeer vitaal is, en het gebruik ervan nog veilig is.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Pilsmout 3-4.5 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.