Munich 13-17 EBC 1kg van Brewferm is een basismout en levert bieren op van een amberachtige kleur. De moutige smaak en het aroma komt mooi uit in het profiel van de gebrouwen bieren. Naast de verpakking van 1 kilogram is Munich 13-17 EBC 1kg ook verkrijgbaar in verpakkingen ven 5 en 25 kilogram.
Munich 13-17 EBC 1kg is een basismout, deze mouten hebben allen een lage EBC, wat staat voor een lichtere kleur. Een basismout, zou je het tot 100% van je stort kunnen gebruiken, wat betekent dat dit het enige mout in je recept zou kunnen zijn.
Munich Mout wordt met name toegepast voor donkere lagers, bockbieren en festivalbieren (zoals Oktoberfest). Dit komt omdat Munich 13-17 EBC 1kg een moutige en volle smaak teweeg brengt. Verder geeft Munich 13-17 EBC 1kg een nootachtig karakter aan het bier en een mooi moutaroma.
Munich mout bestaat nog niet zo heel lang en is, zoals de naam doet vermoeden, ontstaan in München. Het is bedacht door Gabriel Sedlmayr II in de negentiende eeuw. Deze man had de perfecte manier verzonnen om de mout te drogen, hij gebruikte hier als basis de Britse oplossing als model. Met deze manier van drogen, verdwenen de vieze rooktoetsen, die de smaak en kwaliteit van het bier bedorven. Munich 13-17 EBC 1kg is op diezelfde manier gedroogd. Het afeesten gebeurd bij een temperatuur van 110 tot ongeveer 120°C.
Munich 13-17 EBC 1kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Munich 13-17 EBC 1kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.