Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg van Weyermann wordt vanwege zijn wat donkerdere kleur wat meer gebruikt als basismout in Ales. Het mout is wat donkerder dan de pilsmouten, dit is natuurlijk ook terug te zien in de uiteindelijke kleur van het bier. Naast de 5kg verpakking wordt de Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg ook in andere hoeveelheden geleverd.
Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg is een basismout, deze mouten hebben allen een lage EBC, wat staat voor een lichtere kleur. Een basismout, zou je het tot 100% van je stort kunnen gebruiken, wat betekent dat dit het enige mout in je recept zou kunnen zijn.
Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.
Vienna mout ook wel Weens mout genoemd is een basismout, en kan dus net als andere basismouten tot 100% van de stort worden gebruikt. In de praktijk zul je dat bij de meeste bieren niet doen, en ga je spelen en aanvullen met andere moutsoorten.
Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg is geëest zijn op een lage temperatuur, iets hoger dan bij pilsmouten, zodat de meeste enzymen intact zijn gebleven, maar ze minder activiteit vertonen dan bij die van pilsmouten. Weens mout geeft een subtiele smaak, die zoetigheid, moutigheid en een vleugje karamel tentoon spreidt. Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg van Weyermann levert een bier met een mooie goude kleurm een goede body en volle smaak.
Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Weense biersoort, namelijk Weense lager. Dit bier staat bekend om zijn diepgouden kleur en moutige smaak. Alle Weense bieren worden in grote glazen van een liter geserveerd.
Weyermann is de ontwikkelaar van het zogenaamde Malt Aroma Wheel®. Het is inmiddels een zeer gewaardeerd, bekend en waardevolle brouw-tool, voor het ontwikkelen en beschrijven van bierrecepten. Elke mout heeft eigen kenmerken en eigenschappen welke invloed hebben op smaak en kleur tijdens het maischen.
Omdat steeds meer kleine brouwerijen maar ook thuisbrouwers expirimenteren met verschillende bestandsdelen van het bier, is het steeds belangrijker dat de smaken en eigenschappen beter beschreven kunnen worden. Daarom heeft Weyermann het Malt Aroma Wheel ontwikkeld, waarmee de mouten worden onderverdeeld en beschreven met een uitgebreide woordenschat. Bekijk het Wheel om te zien waar Gerstemout Vienna 6-9 EBC 5kg zich in bevindt.
Tevens helpt het brouwers bij het selecteren en gebruiken van de speciaalmouten van Weyermann. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.