Gerstemout Melanoidin 60-80 EBC 5kg van Weyermann is erg geschikt voor witbier, maar omdat het ook de kleur positief beinvloed en hierbij extra de nadruk legt op een rode kleur, is het zeer geschikt voor het brouwen van amberkleurige en rode bieren.
Gerstemout Melanoidin 60-80 EBC 5kg zorgt voor een goed verloop van het maischproces en zorgt voor een mooi volmondige stabiele smaak. Dit is geen basismout en kan daarom tot ongeveer 20% van de stort gebruikt worden.
Gerstemout Melanoidin 60-80 EBC 5kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Gerstemout Melanoidin 60-80 EBC 5kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.
Weyermann is de ontwikkelaar van het zogenaamde Malt Aroma Wheel®. Het is inmiddels een zeer gewaardeerd, bekend en waardevolle brouw-tool, voor het ontwikkelen en beschrijven van bierrecepten. Elke mout heeft eigen kenmerken en eigenschappen welke invloed hebben op smaak en kleur tijdens het maischen.
Omdat steeds meer kleine brouwerijen maar ook thuisbrouwers expirimenteren met verschillende bestandsdelen van het bier, is het steeds belangrijker dat de smaken en eigenschappen beter beschreven kunnen worden. Daarom heeft Weyermann het Malt Aroma Wheel ontwikkeld, waarmee de mouten worden onderverdeeld en beschreven met een uitgebreide woordenschat. Bekijk het Wheel om te zien waar Gerstemout Melanoidin 60-80 EBC 5kg zich in bevindt.
Tevens helpt het brouwers bij het selecteren en gebruiken van de speciaalmouten van Weyermann. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.