Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg is een mout van Viking Malt, gemaakt van groene mout. Middels een lang eestproces, voorafgegaand door een speciaal week en kiemproces, wordt deze groene mout aan allerlei eestomstandigheden onderwerpen. Daarna wordt het langdurig en langzaam gedroogd.
Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg is dan klaar en zorgt voor een volle smaak, zoetig te noemen, daarnaast verstevigd het de schuimkraag. Doordat de smaak niet overheerst kan Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg tot 30% van de storging bedragen.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Dextrin Mout 10-16 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.