Viking Malt Cookie Mout 40-60 EBC 25kg is een biscuitmout, dat bijdraagt aan allerlei toetsen van koek en biscuit aan het bier.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Cookie Mout 40-60 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Cookie Mout 40-60 EBC 25kg is een biscuitmout van Viking Malt, biscuitmout of cookiemout, Nederlands koekmout, ontstaat doorr het roosteren van pilsmout van hoge kwaliteit. Zoals de naam al zegt, levert het de bekende smaken van producten uit de bakkerij, denk hierbij aan geroosterde smaken, en een aroma van koekjes, maar ook vleugjes popcorn.
Cookie Mout 40-60 EBC 25kg is licht geroosterd, maar heeft ook eigenschappen van chocolademout en Black malt. Het wordt met name gebruikt in lagers en alebieren voor het verkrijgen van een mooie gouden kleur en de eerder genoemde bakkerij smaken. Maar ook in de typisch Belgische bieren vind je Cookie Mout 40-60 EBC 25kg terug.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Cookie Mout 40-60 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Cookie Mout 40-60 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.