Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg van Viking Malt is een chocolademout, zeer geschikt voor een donkere toets en kleur aan het bier. Naast kleur heeft het zeker ook invloed op smaak en aroma.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg wordt geproduceerd door het roosteren van pilsmout, maar in tegenstelling tot karamelmout, wordt de korrel niet nat gemaakt, maar direct droog geroosterd. Wel worden ook hierbij de suikers gekarameliseerd door de hoge temperatuur tijdens het roosteren. De temperatuur ligt net wat lager dan die bij het roosteren van Black Malt.
Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg levert net als vele chocolade mouten, een mooie chocoladen en koffie smaak en aroma aan het bier. De bieren die hiermee gemaakt worden zijn vaak flink donker. Met een kleine hoeveelheid in de stort kan al een flinke kleurverandering worden waargenomen. Naast de koffie en chocolade, zijn ook de geroosterde smaak en geur terug te vinden in de bieren die gemaakt worden met gebruik van Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg
Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg wordt gebruikt voor de donkerdere bieren zoals stouts en porters, maar ook om kleur te geven aan de wat donkerdere ales.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Chocolate Light Mout 350-450 EBC 5kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.