Chocolate 800-1000 EBC 25kg van Brewferm kan gebruikt worden voor het brouwen van donkere ales, porters en abdijbieren. Bevat natuurlijk gluten en moet in een klein percentage van de storting gebruikt worden. Naast de 25 kilogram verpakking is Chocolate 800-1000 EBC 25kg ook te verkrijgen in verpakking van 1 en 5 kilogram.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Chocolate 800-1000 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Chocolate 800-1000 EBC 25kg wordt geproduceerd door het roosteren van pilsmout, maar in tegenstelling tot karamelmout, wordt de korrel niet nat gemaakt, maar direct droog geroosterd. Wel worden ook hierbij de suikers gekarameliseerd door de hoge temperatuur tijdens het roosteren. De temperatuur ligt net wat lager dan die bij het roosteren van Black Malt.
Chocolate 800-1000 EBC 25kg levert net als vele chocolade mouten, een mooie chocoladen en koffie smaak en aroma aan het bier. De bieren die hiermee gemaakt worden zijn vaak flink donker. Met een kleine hoeveelheid in de stort kan al een flinke kleurverandering worden waargenomen. Naast de koffie en chocolade, zijn ook de geroosterde smaak en geur terug te vinden in de bieren die gemaakt worden met gebruik van Chocolate 800-1000 EBC 25kg
Chocolate 800-1000 EBC 25kg wordt gebruikt voor de donkerdere bieren zoals stouts en porters, maar ook om kleur te geven aan de wat donkerdere ales.
Chocolate 800-1000 EBC 25kg valt onder de geroosterde mouten, ook wel roostmouten genoemd. Deze mouten zijn donker tot zeer donker gekleurd. Ze hebben een hoge EBC waarde. Vanwege de kleur, worden ze vaak gebruikt voor het brouwen van donkere bieren. Denk hierbij aan stout en de verschillende abdijbieren. Qua smaak bepaalt de dosis (percentage van de totale storting) of het een nootachtige of geroosterde smaak geeft aan het bier. Gebruik Chocolate 800-1000 EBC 25kg in een kleine dosis, maximaal 5% van de totale storting.
Chocolate 800-1000 EBC 25kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Chocolate 800-1000 EBC 25kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.