Caramel Pale 6-10 EBC 1kg van Viking Malt is een karamelmout, dit zou je als je de kleurwaarde ziet, niet zeggen, normaal zijn de karamelmouten donkerder van kleur. Echter is hier toch het zetmeel in de kern van de korrel versuikerd.
Caramel Pale 6-10 EBC 1kg heeft naast karamel ook mooie, zoete vleugjes van toffe en fruit in zicht.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Caramel Pale 6-10 EBC 1kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Caramel Pale 6-10 EBC 1kg karamelmouten zijn gemaakt van groene mout. Groene mout is afkomst van het kiemen, net voor het eesten. Deze grondstof voor de karamelmouten is precies hetzelfde als voor pilsmout van hoge kwaliteit.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Caramel Pale 6-10 EBC 1kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Caramel Pale 6-10 EBC 1kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.