Caramel 400 350-450 EBC 25kg is een aromamout van Viking Malt, om precies te zijn een caramelmout, deze mouten verbeteren smaakstabiliteit, schuimkwaliteit en schuimhoudbaarheid. De karamelmouten van Viking Malt zijn er in verschillende kleurdieptes, met elk zijn eigen eigenschappen.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Caramel 400 350-450 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Caramel 400 350-450 EBC 25kg karamelmouten zijn gemaakt van groene mout. Groene mout is afkomst van het kiemen, net voor het eesten. Deze grondstof voor de karamelmouten is precies hetzelfde als voor pilsmout van hoge kwaliteit.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Caramel 400 350-450 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Caramel 400 350-450 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.