Viking Malt Caramel 100 90-110 EBC 25kg heeft als kenmer, dat deze zorgt voor een hoge mate van karamelisatie. Caramel 100 90-110 EBC 25kg is in verschillende verpakkingen te verkrijgen
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Caramel 100 90-110 EBC 25kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
De naam caramelmout doet al vermoeden dat de graankorrel gedeeltelijk gecaramaleiseerd of versuikerd is. Deze moutsoorten worden veelal gebruikt voor het verbeteren van de schuimstabiliteit en schuimhoudbaarheid en het mooier maken van de body van het bier. In kleine hoeveelheden worden deze mouten ook wel gebruikt voor het aanpassen van kleur en smaak voor de blonde lagers. Maar Caramel 100 90-110 EBC 25kg zijn met name zeer geschikt voor het brouwen van winterbieren, ales en aromatische donkere bieren, zoals stouts of lagers.
Caramel 100 90-110 EBC 25kg karamelmouten zijn gemaakt van groene mout. Groene mout is afkomst van het kiemen, net voor het eesten. Deze grondstof voor de karamelmouten is precies hetzelfde als voor pilsmout van hoge kwaliteit.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet Caramel 100 90-110 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is Caramel 100 90-110 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.