Biscuit 45-55 EBC 1kg van Brewferm is een biscuit mout, bescuit mouten worden licht geroosterd en geven een lichte kleur af. Naast deze kleur zorgt Biscuit 45-55 EBC 1kg voor een bescuit achtig aroma en een broodachtige smaak.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Biscuit 45-55 EBC 1kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Biscuit 45-55 EBC 1kg is een biscuitmout van Brewferm, biscuitmout of cookiemout, Nederlands koekmout, ontstaat doorr het roosteren van pilsmout van hoge kwaliteit. Zoals de naam al zegt, levert het de bekende smaken van producten uit de bakkerij, denk hierbij aan geroosterde smaken, en een aroma van koekjes, maar ook vleugjes popcorn.
Biscuit 45-55 EBC 1kg is licht geroosterd, maar heeft ook eigenschappen van chocolademout en Black malt. Het wordt met name gebruikt in lagers en alebieren voor het verkrijgen van een mooie gouden kleur en de eerder genoemde bakkerij smaken. Maar ook in de typisch Belgische bieren vind je Biscuit 45-55 EBC 1kg terug.
Biscuit 45-55 EBC 1kg valt onder de geroosterde mouten, ook wel roostmouten genoemd. Deze mouten zijn donker tot zeer donker gekleurd. Ze hebben een hoge EBC waarde. Vanwege de kleur, worden ze vaak gebruikt voor het brouwen van donkere bieren. Denk hierbij aan stout en de verschillende abdijbieren. Qua smaak bepaalt de dosis (percentage van de totale storting) of het een nootachtige of geroosterde smaak geeft aan het bier. Gebruik Biscuit 45-55 EBC 1kg in een kleine dosis, maximaal 5% van de totale storting.
Biscuit 45-55 EBC 1kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Biscuit 45-55 EBC 1kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.