Voor de productie van BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg van Viking Malt wordt organische groene mout gebruikt. Met deze soort mout owrdt een hoge karamelisatie bereikt en de stoffen die onstaan tijdens het brouwproces, kunnen bijdragen aan de stabiliteit van de smaak, omdat ze werken als antioxidanten.
Het gebruik van BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg draagt in ieder geval bij aan de schuimhoudbaarheid en schuimkwaliteit. Kleine hoeveelheden van deze mout, leveren al een flinke kleuraanpassing en enorme smaakverrijking, erg goed toe te passen voor blnd bieren.
Alle biologische mouten van Viking Malt worden middels speciale mouten, zorgvuldig geselecteerd uit brouwgerstvariëteiten, geproduceerd. De gerst wordt geteeld volgens biologische richtlijnen. Ook BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg wordt geteeld zonder gebruik van herbiciden, kunstmest en GMO's (genetisch gemodificeerde organismen). Ook wordt er voor het telen van de gerst voor BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg gebruik gemaakt van het zogenaamde geplande wisselteelt, waarbij een cyclus van enkele jaren geen uitzondering is.
Dit totaal plaatje is van essentieel belang voor het telen van kwaliteit gerst van Viking Malt.
BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg karamelmouten zijn gemaakt van groene mout. Groene mout is afkomst van het kiemen, net voor het eesten. Deze grondstof voor de karamelmouten is precies hetzelfde als voor pilsmout van hoge kwaliteit.
Volgens de richtlijnen van Viking Malt moet BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg altijd koel (minder dan 20 °C) en droog (minder dan 40 RH %) opgeslagen worden. Ook op een plaats die geurvrij is. Onder deze omstandigheden is BIO Caramel 100 90-110 EBC 25kg minimaal 1 jaar houdbaar. Zorg er tevens voor dat je de mout weghoudt bij warme oppervlakten en adem niet het stof van de mout / de fijne delen van de mout in.