Aromamout 142-158 EBC 1kg van Brewferm is een typisch Belgisch aromamout. Vanwege zijn bijzondere kiemproces en karamelisering is het uitstekend te gebruiken in aromatische en gekleurde bieren. Aromamout 142-158 EBC 1kg is dus prima te gebruiken in Belgische bieren en de Duitse bockbieren.
Aromamout 142-158 EBC 1kg heeft een aantal stappen van karamelisering doorlopen, om de unieke smaak en geur te krijgen. De kleur is karamel/koperkleurig wat zorgt voor een rijke moutsmaak en een schitterend aroma. Daarnaast zorgt Aromamout 142-158 EBC 1kg voor een zachter bitterheid.
Aromamouten zijn mouten, die je tot 10 of 20 procent van je storting kunt gebruiken. Aromamout 142-158 EBC 1kg geeft als aromamout een vollere smaak aan je bier, en bij toevoeging voor blonde bieren, zal het bier veel donkerder geel van kleur zijn. Aromamouten kunnen gekaramelliseerd zijn, dan worden ze ook wel karamelmout genoemd.
Aromamout 142-158 EBC 1kg kan het beste bewaard worden in een schone, koele en droge ruimte. Temperatuur onder de 22 graden, vochtigheid onder de 35 RH%. Als dit wordt aangehouden, dan is het aan te raden om Aromamout 142-158 EBC 1kg, binnen 18 tot 24 maanden vanaf de productiedatum te gebruiken. Het gaat dan om de hele korrels.
Maalt u de korrels, dan is het aan te raden, dit binnen 3 maanden te gebruiken.