Dit gist van Fermentis met de naam SafAle F-2 bovengistend biergist 20 gram is speciaal ontworpen voor het conditioneren van flesen en vaten, kort gezegd voor hergisting op fles of vat. Het geeft dan ook een zeer neutraal aroma, zodat de spaak van het basisbier behouden blijft. Het levert heel weinig maltotriose op, maar juist veel van de basissuikers zoals glucose, fructose, maltose en saccharose.
Ingrediënten: Gist (Saccharomyces cerevisiae), Emulgator E491
De droge gist van Fermentis is houdbaar tot 36 maanden vanaf productiedatum. Let op de houdbaarheid op het zakje.
Bij het transport en opslag van het product, kan dit bij kamertemperatuur, maar niet langer dan 3 maanden, anders beïnvloed het de prestaties van het product. Vervolgens moet de droge gist gekoeld bewaard worden bij een temperatuur onder de 10 graden celcius en in droge omstandigheden.
Geopende zakjes moeten goed worden afgesloten worden bewaard bij een temperatuur van 4 graden celcius. Daarnaast moet de gist binnen 7 dagen na opening worden gebruikt. Zakjes die zacht zijn of beschadigd dient u niet te gebruiken.
Strooi de gist in minimaal 10 keer het gewicht van steriel water of wort van 25 tot 29 graden. Laat het vervolgens 15 tot 30 minuten rusten. Roer voorzichtig gedurende 30 minuten en voeg het vervolgens toe aan fermentatievat.
Als alternatief kan de gist direct in het fermentatievat worden toegevoegd, mits de temperatuur van het wort boven 20 graden celcius ligt. Als u voor deze optie kiest, strooi dan de droge gist geleidelijk in het wort en zorg ervoor dat de gist de hele oppervlakte van de wort bedekt om klontjes te voorkomen. Laat de wort 30 minuten rusten en meng vervolgens de wort verder door middel van beluchting of door nogmaals te roeren of schudden.