Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën een cultuur van melkzuurbacteriën geïsoleerd door een Belgische brouwerij, welke een zurige smaak produceert. Dit maakt het erg geschikt voor het brouwen van de zuurdere Belgische bieren zoals bijvoorbeeld Lambik.
5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën wordt veelal gebruikt in combinatie met wilde gisten enSaccharomyces Cerevisiae.
Smack Pack Activator voor Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën.
Wyeast werkt met een zogenaamde Smack Pack Activator. Dit is steriel verpakte vloeibare gist, in een smackpack. Deze smackpack voor Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is bedoeld voor de grote hobbybrouwer of de kleine microbrouwerij. De voordelen op een rij:
- inclusief voedingsbodem
- lange houdbaarheid, tot 6 maanden na de productiedatum
- 3 tot 4 keer meer gistcellen
- steriel verpakt
- directe enting mogelijk in 20 liter wort
Waarschuwing voor de Smack Pack Activator:.
Smack Pack Activator pakketten voor Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën zwellen soms licht op tijdens het bewaren of het transport . Dit is niet erg, zo lang de houdbaarheid van 6 maanden niet is verstreken en de juiste werkwijze voor toepassing wordt aangehouden. Dit wijst dus niet op bederf!
Het onstaat, doordat de gistcultuur geactiveerd wordt, door het achterblijven van voedingsstoffen in de pakketten, deze blijven achter tijdens het verpakken. Doordat de gistcultuur geactiveerd wordt, komt er CO2 uit, waardoor de pakketten iets opzwellen. De ene giststam is hier gevoelliger voor, dan een andere.
Voor welke bierstijlen is 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën geschikt?
5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is zeer geschikt voor de bierstijlen: Berliner Weisse, Bruin, Framboise / Fruit Lambic, Fruitbier, Kriek Lambiek, Oude Geuze Lambiek, Sour, Vlaams Rood
Wat is de vergistingsgraad van 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën
De vergistingsgraag van 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is helaas niet bij ons bekend.
Wat is het smaakprofiel van 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën
Het smaakprofiel van 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is helaas niet bij ons bekend.
Voor het brouwen van welke bierstijlen kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken?
De bierstijlen waarbij 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën het best tot zijn recht komt zijn: Berliner Weisse, Bruin, Framboise / Fruit Lambic, Fruitbier, Kriek Lambiek, Oude Geuze Lambiek, Sour, Vlaams Rood
Is 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën een droge/korrel of een vloeibare biergist?
5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is een Vloeibaar
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Berliner Weisse
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Berliner Weisse
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Bruin
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Bruin
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Framboise / Fruit Lambic
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Framboise / Fruit Lambic
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Fruitbier
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Fruitbier
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Kriek Lambiek
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Kriek Lambiek
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Oude Geuze Lambiek
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Oude Geuze Lambiek
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Sour
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Sour
Kan ik 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën gebruiken voor het brouwen van een Vlaams Rood
Ja, 5335 Lactobacillus Buchneri melkzuurbacteriën is prima te gebruiken voor het brouwen van een Vlaams Rood